Ikke penger til Festiviteten

Statsråd Trond Giske kunne like før valget opplyse at Festiviteten i Kristiansund ikke kunne regne med penger til opprusting de nærmeste årene. Nå har kultur- og kirkedepartementet bekreftet uttalelsen, skriver Tidens Krav.

 

I et brev til Operaen i Kristiansund og Kristiansund kommune, kan departementet opplyse at det ikke er foreslått midler til oppgradering og tilbygg av Festiviteten i 2008.

Søknaden er vurdert i forhold til budsjettposten Nasjonale kulturbygg. Investeringsplanen for denne type bygg skiller mellom bevilgningsforslag 2008, prioriterte prosjekter de nærmeste årene og andre prosjekter.

Prosjektet som Operaen i Kristiansund har sendt søknad om, er omtalt i kategorien «andre prosjekter».

Investeringsplanen for nasjonale kulturbygg skal oppdateres og presenteres for Stortinget høsten 2008. Dersom Festiviteten skal omtales i den nye investeringsplanen, ber departementet om oppdaterte opplysninger om status i planene og finansieringen innen 30. juni 2008.

Dte er stor uenighet i kristiansund om man skal bygge ut den gamle bygningen Festiviteten eller om man skal bygge et helt nytt Opera/Kulturhus.