Scanpix

Moe Gustavsen ny vegdirektør

Tidligere samferdselsminister Terje Moe Gustavsen (53) har fått oppgaven med å gjenreise tilliten til Statens vegvesen. Fredag ble han tilsatt som ny veidirektør etter Olav Søfteland.

Moe Gustavsen var samferdselsminister i Jens Stoltenbergs Ap-regjering fra 17. mars 2000 til 19. oktober 2001.

Statens vegvesen har vært gjennom en svært vanskelig periode og fått kraftig kritikk etter skandalene rundt Hanekleivtunnelen og andre tunneler langs E 18 i Vestfold. Kritikken har dreid seg mye om uklare ansvarsforhold og mangelfull styring.

Vil skape ny kultur
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) har tro på at Moe Gustavsen er rett mann på rett plass til rett tid.

- Moe Gustavsen får en svært viktig oppgave med å gjenreise tilliten til Statens vegvesen. Jeg tror egentlig at tilliten ikke er så dårlig som mange vil ha det til, men på noen områder er det nødvendig med forbedringer. Dette blir Moe Gustavsens oppgave fremover, sier Navarsete.

Den nye veidirektøren sier at han vil forsøke å skape en ny kultur i Statens vegvesen på noen områder, men understreker samtidig at Vegvesenet er en veldig god virksomhet.

- Problemene har særlig vært knyttet til uklare ansvarsforhold. Dette må vi gripe fatt, sier han.

Bred erfaring
Navarsete legger vekt på at Moe Gustavsen har bred erfaring fra lederstillinger og styreverv innenfor både offentlig og privat sektor.

Den nye veidirektøren har vært leder av LO-Stat og medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre. Han har også vært både nestleder og leder i Den norske Postorganisasjon.

Han har hatt forskjellige lederjobber og blant annet vært personaldirektør i SAS Braathens, strategidirektør i Telenor og direktør i arbeidsgiverorganisasjonen NAVO.

Moe Gustavsen er i dag spesialrådgiver i arbeidsgiverforeningen Spekter.