Pipelife Norge satser i Surnadal

Pipelife Norge har sammen med Nav Surnadal Trollheim Vekst opprettet Surnadal Produksjons Partner (SPP), som fra 1. januar skal overta all produksjon av håndlagede deler i plastgiganten, skriver Tidens Krav. 

Kjell J. Larsen i Pipelife bekrefter at alternativet hadde vært å flytte denne produksjonen til et lavkostland.

-Vi har alt prøvd slik produksjon i Estland, noe som ga lavere faste kostnader. Men det var et mye dårligere alternativ for alle parter.

Synergieffekt
Selv om kostkronene ikke blir lavere med dette grepet, så mener Larsen bedriften får igjen for denne investeringen på andre områder.

- Dette vil gi synergieffekter og andre muligheter for Pipelife. Og det er viktig for oss at det er våre ansatte som blir tilbudt disse jobbene ved denne virksomhetsoverdragelsen, sier Kjell Larsen og fortsetter:

- Det betyr at vi med en optimal bemanning får bevart kompetansen og at vi dermed er sikret fortsatt god utvikling på denne delen av produksjonen. Som fortsatt blir i våre lokaler og i hjemkommunen vår.

Håndlages
De håndlagede delene som inspeksjonskummer og koblinger er store rørdeler som det koster mye å lage, men lav omsetning gjør at det ikke noe økonomi i denne produksjonen.

Likevel er det deler som er svært viktig i Pipelifes sortiment