Akselsen beste vekstskaper

Øystein Akselsen fra isolasjons- og emballasjebedriften Jackon AS i Fredrikstad gikk onsdag kveld til topps i vekstskaperprogrammet Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007, Region Øst.

Fakta om Jackon AS

Vekstskaperens navn: Øystein Akselsen

Virksomhetens kjerneområde: En av landets ledende produsenter av bygningsisolasjon og emballasje til byggebransjen og industrien. Jackon er alene i Skandinavia om å produsere både ekspandert og ekstrudert polystyren.

Geografisk lokalisering: Fredrikstad

Antall ansatte: 665 (2006)

Omsetning: 1,6 mrd. kr (2006)

Årsresultat: 71,5 mill. kr (2006)

Bedriften ble grunnlagt i Fredrikstad i 1957 av Jacob Solgaard og Konrad Akselsen, far til årets Ernst & Young Entrepreneur Of The Year Region Øst.

Som første regionsvinner går han videre til den prestisjefylte nasjonale kåringen i Oslo Konserthus 28. november. I tillegg ble fire øvrige vekstskapere hedret som finalister på onsdagens arrangement.

Region Øst består av fylkene Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Hedmark og Oppland - og følgende vekstskapere ble i kveld hedret som finalister fra regionen:

- Øystein Akselsen, Jackon AS, Fredrikstad. (Produsent av bygningsisolasjon og emballasje)

- Rolf Presthus og Egil Dahl, Platekompaniet AS, Oslo. (Butikk- og netthandel med CD, DVD og spill)

- Erik Pinnås, PSI Group AS, Rælingen. (Engroshandel med maskiner til dagligvare- og detaljhandel)

- Harald Kynningsrud, BJ Kynningsrud AS, Halden og Rolvsøy. (Leverandør innen kran og prefab)

- Harald Rune Øyhovden, Furnes-Hamjern Konsern, Hamar. (Støperi, Kran & Talje og Bilforhandler)

Alle finalistene fra regionen inviteres til den nasjonale kåringen, der landets beste vekstskapere innen kategoriene industri, tjenester og handel skal kåres. En av disse vil i tillegg til motta hedersstatuetten Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007 og vil være Norges representant i verdenskåringen i Monaco våren 2008.

Hensikten med Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er å inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskapning. I Norge arrangeres programmet av Ernst & Young i nært samarbeid med Fokus Bank, Norwegian og Handelshøyskolen BI.

Ledende bedrift med internasjonalt potensiale

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year-statuetten for Region Øst ble overrakt Øystein Akselsen av juryformann Bjørn Flatgård. Tildelingen begrunnes slik:

" Øystein Akselsen har oppnådd gode økonomiske resultater og en betydelig omsetningsvekst i sterk internasjonal konkurranse innen isolasjons- og emballasjeprodukter.

Øystein Akselsens visjon om å etablere en ledende skandinavisk bedrift med internasjonalt potensial er realisert gjennom god markedsforståelse, omstillingsevne i forbindelse med nye bransjekrav og evne til å skape motivasjon og fremdrift i hele organisasjonen. Vekstskaperen har personlig vært pådriver og arkitekt bak virksomhetens utvikling og har ved dette vist fremragende lederegenskaper.

Juryen mener at Øystein Akselsen med sitt engasjement for bedriften, nærmiljøet og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2007, region Øst."

Kriteriene for å bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er entreprenørånd, gode økonomiske resultater, ambisjoner om vekst i form av omsetning og arbeidsplasser, internasjonale mål, evne til å tenke nytt samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre er det et krav at vedkommende må ha eierinteresser samt inneha en ledende stilling selskapet.

Juryen for 2007 består av følgende medlemmer:

- Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryformann)

- Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge

- Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity

- Agnes Bergo, forfatter og adm.dir, Pengedoktoren

- Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice

- Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship og Entrepreneur Of The Year 2002

- Elin Ørjasæter, forfatter og bedriftsrådgiver, Hartmark Consulting