Høy aktivitet på Oslo Børs

Etter en dag preget av resultatvarsler, kvartalstall og fortsatt høy oljepris sluttet hovedindeksen på Oslo Børs onsdag med en oppgang på fattige 0,18 prosent til 504,21 poeng.

Dagen begynte med resultatvarsler fra solenergiselskapet REC og oppdrettsselskapet Marine Harvest. Samtidig ble budet på Synnøve Finden kvelden før kjent for alle investorer.

Selskaper med inntekter i dollar og utgifter i kroner sliter med å overbevise markedet om at det fortsatt går bra. Panteselskapet Tomra er ett av selskapene som lykkes med det. Onsdag steg aksjen med 7,41 prosent.

På topp lå likevel meieriselskapet Synnøve Finden som kvelden før fikk et bud på 25 kroner på et tidspunkt da aksjen ble omsatt for 19,90 kroner. Budet ble onsdag ettermiddag avvist, men ikke tidsnok til å hindre at «budeia» ble dagens vinner.

Oppdrettsaksjene ser ut til å gå en vanskelig tid i møte. Resultatvarselet fra Marine Harvest utløste en kraftig nedgang også for de øvrige selskapene. Det er både lakseprisen og slaktevolumet som er problemet for næringen i ukene fram mot jul.

IT-selskapene viste et blandet resultat. Størst interesse knytter det seg i øyeblikket til Ementor som fredag legger fram tallene for tredje kvartal - det første resultatet etter at den nye danske ledelsen overtok. Onsdag steg aksjen med 3,4 prosent.