Byggtjeneste styrker sin posisjon

Det er i dag inngått en avtale mellom Norsk Byggtjeneste AS og VA- og VVS-Produsentenes Forening (VVP) som gjør at det blir etablert en egen VVS-database i Norsk Byggevaredatabase (NOBB). Gjennom Byggtjeneste er man nå i ferd med å samle alt innen byggevareinformasjon her i landet.

 

Avtalen om det nye samarbeidet ble underskrevet i dag. Gjennom en separat avtale vil Byggevareindustrien overdra aksjer i Norsk  Byggtjeneste AS til eierne av VVP, og VVP blir representert i Byggtjeneste styre.


Vi har jobbet med denne avtalen snart i to år, sier Halvard Gavelstad i Norsk Byggtjeneste AS til Byggeindustrien. Vi har allerede ca. 10 000 VVS-produkter i NOBB, men nå vil vi få tilført mange nye titusener av artikler, sier han. For oss betyr dette at vi kan dekke et enda større område. Håpet er at vi også skal få en avtale innen elektro. Da kan vi dekke hele byggenæringen, sier han. For alle parter vil det bety mye å ha en mest mulig samlet og effektiv byggevaredatabase. Det er nå 560 000 artikler i NOBB, sier han.

Et naturlig valg
For oss var det naturlig å komme til Norsk Byggtjeneste AS, sier formannen i VVP, adm dir. Kjell J. Larsen i PipeLife Norge AS. Det skjer nå en veldig strukturtilpasning innen vår industri i Europa. Ved å samle all informasjon i en database, vil vi oppnå en rekke fordeler. Vi må hele tiden tenke på hva som er mest kostnadseffektivt, og tilpasset markedets etterspørsel. Etter vårt syn vil dette samarbeide føre til at norske leverandører også vil styrke sin konkurransekraft, sier han.


Det er 30 medlemmer i VVP. Årlig utgjør omsetningen i VVS-bransjen ca. 8 milliarder kroner. Mange mennesker er direkte engasjert i denne del av byggenæringen, sier Larsen som selv er leder for en bedrift som omsetter for mer enn 600 millioner kroner og som har 190 ansatte.