Moelven øker med 177 millioner

Moelven nådde i tredje kvartal et driftsresultat på NOK 259 mill - en økning på NOK 177 mill i forhold til samme kvartal i fjor (82).

Resultatet er en nedgang sammenliknet med forrige kvartal på NOK 70 mill. Resultatet er imidlertid fortsatt meget tilfredsstillende og konsernet har videre fokus på å modernisere industrien og sikre arbeidsplasser lokalt.

Driftsinntekter for konsernet i tredje kvartal økte innen alle tre divisjoner og endte på NOK 1 853 mill (1 589). Samlet for årets tre første kvartaler utgjorde driftsinntektene NOK 5 961 millioner (4 862) og driftsresultatet ble NOK 814 millioner (223). Ordinært resultat før skattekostnad ble NOK 796 mill (193). Resultat etter skatt og minoritetsinteresser ble NOK 562 mill (139).

- Som for første halvår må hoveddelen av resultatforbedringen på NOK 177 mill. tilskrives de meget gode markedsforholdene totalt sett, sier konsernsjef Hans Rindal.

Rindal understreker at resultatet fortsatt er å betrakte som meget godt for Moelven, selv om resultatnedgangen sammenliknet med forrige kvartal har vært NOK 70 mill.

- Selv om vi har opplevd en resultatnedgang fra forrige kvartal er ikke det mer enn vi hadde ventet. Det skyldes delvis at det har vært ferie og delvis at markedet har blitt dårligere for granproduktet i Europa. Samtidig har prisene økt på tømmer. Dette har skjedd gradvis gjennom året og på årsbasis betaler vi nå omkring NOK 450 mill mer for råstoff enn på samme tid i fjor. Dette setter også spor i regnskapet, forklarer Rindal.