Nye, kraftige 5 kg-hammere fra Milwaukee

Milwaukees nye, kraftige kombi- og meiselhammere i 5-kilosklassen - K 545S og K 500S - har begge en robust 1300 W motor og SDS-Max-verktøyholder.

De profesjonelle håndverkerne vil kunne nikke gjenkjennende til den velkjente kvaliteten fra Milwaukees store K 900- og 950-hammere," sier Milwaukees nordiske produktsjef Magnus Karlsson. "Tilsvarende ergonomiske, kraftige og robuste egenskaper finner man nemlig også på de nye K 545 S og 500 S. Derfor forventer vi at mottagelsen blir like positiv."

Verktøyene kan blant annet brukes til å meisle renner i vegger til elektriske ledninger eller rør, til å fjerne sement eller mørtel, til å reparere murer, til å meisle vekk gamle fliser, til å bore hull til installasjon av nye elektriske kontakter eller koblingsbokser eller til å bore gjennomgående hull til rør eller ledninger.

De to nye, kraftige og slitesterke hammerne har elektronikk for presis start av boring/meisling, en låsefunksjon for konstant boring/meisling, Variolock som kan låse fast meiselen i tolv forskjellige posisjoner, og en sikkerhetskobling som beskytter brukeren og verktøyet hvis boret skulle sette seg fast.

Kraft og utholdenhet
Takket være 1300 W-motoren har hammerne 12/14 joule slagenergi, det høyeste i sin vektklasse. Samtidig er hammerne utstyrt med en myk hammerfunksjon, slik at slagenergi og borehastighet kan reduseres når det skal arbeides i mer følsomme materialer som murstein, fliser og gamle vegger. Det gir hammerne høy fleksibilitet og mange bruksmuligheter. Den kraftige 1300 W-motoren har dessuten den fordelen at den tynes mindre enn konkurrerende modeller. Det gir hammerne fra Milwaukee en lengre levetid. Hammerne er dessuten utstyrt med en indikator som viser når de trenger ettersyn.

"De nye, slitesterke hammerne har suveren driftstid og holdbarhet," sier Magnus Karlsson. "Hammernes slagstempel bryter aldri sammen - uansett hvor ofte og hvor hardt man slår."

Antivibrasjonssystem (AVS) og optimal håndtering
Hammerens hovedhåndtak med AVS begrenser vibrasjonene brukeren utsettes for, noe som reduserer belastningen på brukerens muskler og ledd. AVS-støttehåndtaket bidrar ytterligere til å redusere vibrasjoner. Man arbeider behagelig i alle stillinger takket være de mange mulighetene til å sette på det ekstra håndtaket.

Et bredt sortiment av tilbehør av høyeste kvalitet, deriblant bor, tunnelbor, borekroner, et bredt utvalg av meisler (spiss-, flat-, hul-, bred-, nedbrytings-, fuge- og spademeisler) åpner for et nærmest ubegrenset antall krevende, profesjonelle bruksmuligheter.

De nye hammerne finnes allerede nå hos den lokale Milwaukee-forhandleren.