Mistanke om økonomiske misligheter i Trondheim eiendom

Trondheim kommune har anmeldt en av sine ansatte i Trondheim eiendom til politiet på grunn av mistanke om ureglementert bruk av kommunens midler til private tjenester.

Vedkommende - en mann - ble tirsdag suspendert fra sin stilling som mellomleder i Trondheim eiendom.

Politiadvokat Nils Kristian Grønvik i Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser til NTB at det er foretatt en rekke avhør, og det er klarlagt at saken «rent strafferettslig» ikke har noe stort omfang.

- Det er konstatert at en del av de forhold som omfattes av anmeldelsen, ikke er straffbare, sier Grønvik.

Vurderer siktelse
Grønvik sier at det likevel kan være tale om handlinger som er i strid med arbeidsinstruksen for en kommunalt ansatt.

Den mistenkte er ennå ikke siktet. Grønvik opplyser at saken snart vil være ferdig etterforsket, og han regner med at det kan bli tatt standpunkt til en eventuell siktelse i løpet av en ukes tid.

Trondheim eiendom er en kommunal enhet med cirka 550 ansatte, og har ansvaret for forvaltning og drift av kommunens bygninger. Ansvarsområdet omfatter blant annet renhold av alle kommunale bygninger, prosjektutvikling og byggherrefunksjon, eiendomsutvikling, og kjøp og salg av kommunal eiendom.

Varslere
Trondheim kommune orienterte om saken i en pressemelding tirsdag - uten å identifisere vedkommende som er anmeldt og suspendert, og uten å gi nærmere opplysninger om hva slags ureglementert bruk av kommunale midler det er tale om.

Det blir opplyst i pressemeldingen at anmeldelsen ble levert til politiet allerede den 27. september. Videre blir det opplyst at saken kom opp etter at flere ansatte i Trondheim eiendom varslet om det de oppfattet som ureglementert bruk av kommunale midler.

«Anmeldelsen ble levert på bakgrunn av de ansattes alvorlige generelle påstander og helt konkrete beskrivelser av illegitim bruk av Trondheim kommunes ressurser», heter det.

Ukjent omfang
Kommunaldirektør for Byutvikling, Håkon Grimstad, sier til NTB at Trondheim kommune «tar varsler veldig alvorlig». Grimstad vil ikke gi nærmere opplysninger om saken, og vil heller ikke antyde hvor store beløp det kan være tale om.
- Det har jeg ingen anelse om. Det ville bli rene spekulasjoner, sier han, og henviser til politiets etterforskning.

Grimstad understreker også at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist.