Lanserer løsninger for prosjektintensive bransjer

På IFS' Verdenskonferanse i Berlin, som samlet over 1000 deltagere fra 39 land, lanserte IFS forbedringer i IFS Applications for service- og prosjektintensive foretak.

Løsningen håndterer alle deler og prosesser innenfor prosjekt, kontrakt samt styring av eiendom og anlegg.

Løsningen, som er videreutviklet i samarbeid med kunder som Aker Yards og First Engineering, støtter ingeniørs- og entreprenørsforetak, foretak som arbeider med installasjoner, vedlikehold og konstruksjon samt prosjektdrevne produksjonsforetak. IFS' komponenter for prosjektdrevne foretak støtter hele prosessen og i hele prosjektets livssyklus.

I fokus for løsningen står prosjektstyring og prosesser som håndtering av kunde- og underleverandørskontrakter, risikohåndtering, kostnadsoppfølging, ressursallokering, betalinger samt budsjettering og prognostisering.

- Foretakene etterspør denne typen løsninger, ettersom de er lei av å tilpasse sine egne system som er utviklet for vareproduksjon til mer prosjektfokuserte systemer. Vellykkede prosjekt er gjerne basert på nært samarbeid mellom leverandører, partnere og kunder. Tradisjonelle applikasjoner har ikke bra løsninger for dette. Således har vi videreutviklet vår tilnærming til prosjektintensiv virksomhet slik at den skal underlette kommunikasjonen mellom partene og hjelpe dem måle resultatene, sier Alastair Sorbie, Konsernsjef i IFS.

- Vi har utviklet komponenter tilpasset behovet for prosjektfokuserte kunder siden midten av 90-tallet. Nå da stadig flere foretak arbeider i prosjektform, ofte i parallelle prosjekt med medarbeidere spredd over hele verden, øker etterspørselen etter disse løsningene også i andre bransjer, sier Sorbie.

Viktige funksjoner i IFS Applications for prosjektfokusert virksomhet inkluderer:

Håndtering av kontrakter med kunder for raskere og mer fleksibel av håndtering og forbedring av arbeidsflyten ved fakturering.

Håndtering av underleverandørkontrakter som støtter alle faser fra tilbud til betaling. Dette inkluderer endringshistorikk og revisjonshåndtering sammen med funksjonalitet for godkjenning basert på prosjektets fremdrift.

Budsjettering og Prognostiseringmuliggjør proaktiv finansiell kontroll. Grafisk analyse av periodiske kostnader og inntekter mot fremdrift i prosjektet. Denne tidsplanen gir brukerne av IFS Applications detaljert informasjon gjennom hele prosjektets livssyklus.

Risikohåndtering gir en kvalitativ analyse av risiko og gir prosjektadministratøren en fleksibel mulighet til å agere og informere utfra definerte parametere.

Komponentene i IFS Applications for prosjektfokuserte virksomheter er også integrert med prosjektplanleggingsverktøyet Primavera Project Management for import og eksport av informasjonen.