Rekordenes prognoseseminar

- Det koker i byggenæringen i alle delmarkeder. Vi konstaterer at den norske og de øvrige økonomiene i Norden skal øke ytterligere i årene som kommer. Orker vi mer?

Med disse ordene ønsket Prognosesenterets sjef Bjørn-Erik Øye de 240 påmeldte deltakerne velkommen til selskapets årlige prognoseseminar som også representerer en rekord.

- Med den vekst i norsk økonomi som ligger i prognosene, er det grunn til å stille spørsmålet om byggenæringen har kapasitet til å være med på veksten videre, fremholdt Øye som har "Tåler vi mer oppgang nå" som tema for årets seminar.

Øye konstaterer også at det koker i de øvrige nordiske byggmarkedene. Finland karakteriserer han som den flinkeste gutten i klassen med en sammenhengende øking i over 10 år, og det er ingen tegn til noen svekkelse. Sverige har så vidt startet oppturen sin. Mens danskene for tiden går litt sidelengs, men på høyt nivå.

- Norge er nok det landet som ligger lengst opp mot kapasitetsterskelen, opplyser Øye som håper årets seminar skal gi noen signaler for hvordan barrierer som kapasitet og knapphet på byggevarer kan håndteres.