Barn snekret for hiv/aids-barn

I sommer bygget 60 barn et lekestativ til tv-aksjonen ''Sammen for barn''. Nå håper de på høye bud på tv-aksjonens nettauksjon.

- Barna syntes det var veldig gøy å lage lekestativet som skal gi inntekter til årets tv-aksjon. De likte å bygge for å hjelpe andre barn, sier Gry Jødestøl i NCC.

Hun var ansvarlig for Barnas Byggeskole i sommer, der barn fra Lakkegata skole i Oslo og barn av NCC-ansatte fikk prøve seg på ulike bygge- og anleggsoppgaver. Hovedprosjektet var å bygge lekestativet som i august ble overrakt til Unicef.

Søndag 21. oktober arrangerer Unicef årets tv-aksjon. Inntektene går til barn berørt av hiv og aids i Afrika, Vietnam, Ukraina og på Jamaica. Mer enn 15 millioner barn er nå foreldreløse som følge av hiv og aids.

Åpen nettauksjon

Nå selges lekestativet til høystbydende på tv-aksjonens auksjon på nettstedet QXL.

- Vi håper mange klikker seg inn på nettauksjonen og byr på lekestativet fra Barnas Byggeskole. Det ligger klart til bud sammen med rundt hundre gjenstander og spennende opplevelser, forteller Lars Erik Larsen i tv-aksjonen.

Nettauksjonen er allerede godt i gang, og folk kan gi bud helt fram til midnatt søndag 21. oktober. Det er også mulig å gi bud på telefon, men da må man vente til tv-sendingen starter på NRK søndag.

Blir montert

Lekestativet er bygget i miljøvennlig tre og tåler robust lek fra barn i alle aldre. Det er tegnet av to ingeniørstudenter som vant i en landsomfattende designkonkurranse tidligere i år.

- Det er barn som har vært byggmestere, men fagkyndige snekkere har passet på at arbeidet er utført riktig og at stativet tilfredstiller alle krav som stilles til godkjente lekeapparater, sier Gry Jødestøl i NCC.

Både hun og de seksti barna som bygget lekestativet håper på gode bud fra barnehager, kommuner, bedrifter og privatpersoner.

- Dette er en mulighet til å gjøre noe bra for barn i nærmiljøet og samtidig hjelpe barn som lever under vanskelige forhold langt borte, sier hun.

Akkurat nå er lekestativet demontert og ligger på lager, men NCC lover at den som får tilslaget på auksjonen, skal få hjelp til monteringen.

- Vi skal sørge for at lekestativet blir forskriftsmessig fundamentert og satt opp, så sant det er i Norge, sier Jødestøl.

Mange byggmestere

Barnas Byggeskole ble arrangert på fem steder i august. Over 200 barn deltok på byggeskolen i Bergen, Oslo, Arendal, og Trondheim. Barn fra inviterte skoler i nærområdet og barn av ansatte i NCC deltok.

Barna fikk prøve seg på ulike bygge- og anleggsoppgaver, i tillegg til lek og andre sommeraktiviteter.