Både vei og bane

I følge flertallet av det norske folk ønsker man at myndighetene skal satse på veiutbygging fremfor utbygging av jernbanen. Vi sier at det må satses langt mer begge steder.

 

I en meningsmåling Norsk Respons har gjort for Aftenposten sier 54 prosent av folket at man må satse på veiutbygging. I Oslo og Akershus er det flertall for utbygging av bane. Det kommer vel av at folk ser at man må satse mer på kollektivtrafikken. I områdene rundt og i hovedstaden vil bane være å foretrekke om det ikke skal bli fullstendig trafikk-kaos.

Men også på det sentrale Østlandet er det fortsatt et stort behov for utbygging også av veinettet. Etter vårt syn må det satses langt mer penger på å bygge ut hovedveinettet i Norge for å sikre fremkommelighet. Dette vil skape langt bedre konkurransevilkår for industrien og næringslivet. Man skal ikke glemme at mye av verdiskapningen skjer ute i distriktene. Bedre fremkommelighet gir også mindre utslipp - og bedre veier gir mindre trafikkulykker.

Samfunnsøkonomisk er det meget vel anvendte penger om man bruker dem både på vei og bane. Det å sette den ene opp mot det andre er etter vårt syn noe søkt.