Vil ha nattflyging på Rygge

Både lokalpolitikere og stortingsrepresentanter reagerer på at Luftfartstilsynet nekter Moss Lufthavn Rygge å drive med nattflyginger.

Luftfartstilsynet vedtok denne uka å nekte flyginger mellom klokka 23 og 7 på den nye flyplassen i Østfold. Vedtaket har blant annet ført til at Norwegian trolig må kutte en del av rutetilbudet ved flyplassen.

I høringsrunden ga politikerne i Rygge og Råde grønt lys for nattflyginger, og nå er de kraftig irritert på at Luftfartstilsynet overprøver lokalpolitikerne.

- Ja, det reagerer jeg sterkt på. Jeg er veldig overrasket over at de har tatt den avgjørelsen de har gjort, sier ordfører i Rygge, Aud-Kristin Løken (H), til NRK.
Stortingsrepresentantene Martine Engeset (H) og Signe Øye (Ap) retter også kritikk mot Luftfartstilsynet, ifølge Fredriksstad Blads nettutgave.

- Dette er en ren provokasjon, sier Engeset, som vil ta saken opp i Stortinget ved første anledning. Det vil skje i spørretimen om halvannen uke.
Luftfartstilsynet avviser kritikken.

- I denne saken har Luftfartstilsynet lagt større vekt på befolkningens behov for hvile og søvn enn andre hensyn. Når det gjelder støy så sent, så kan det ha stor effekt på menneskelig trivsel, sier presseansvarlig Anna Brandal i Luftfartstilsynet.