Rv. 2 Kløfta - Nybakk offisielt åpnet

- Nå er rv. 2 gjennom Ullensaker kommune ferdig, og neste utbyggingsetappe er Slomarka-Kongsvinger.

- Derfor var det spesielt hyggelig at ordføreren i Ullensaker og ordføreren i Sør-Odal sammen kunne foreta den offisielle åpningen i dag, sa Erik Furuseth, prosjektleder i Statens vegvesen. Ordførerne sveivet opp en bom og erklærte vegen for åpnet.

Den 10,5 km lange delstrekningen strekker seg fra krysset med E6 på Kløfta til krysset med rv. 174 på Nybakk, helt øst i Ullensaker kommune, skriver Statens vgvesen i en pressemelding. Delstrekningen er bygget som 16 meter bred firefelts veg med midtdeler av stålrekkverk. I oktober i fjor, ett år tidligere enn forutsatt, åpnet vegen fra Kløfta til Borgen.

- En milepæl er nådd, hele delstrekningen er nå ferdig, den første av i alt fire delstrekninger, sier Furuseth. Utbyggingen av delstrekningen har gått etter planlagt framdrift. Den nye vegen skal bidra til et bedre miljø for beboerne langs rv. 2, økt trafikksikkerhet og bedre trafikkavvikling.

Det største miljøtiltaket er at trafikken nå er lagt utenom bebygde områder. Særlig ved Borgen har dette gitt mye bedre boforhold.

Av hensyn til miljøet rundt Hynnebekken gjennomførte Statens vegvesen et pilotprosjekt for å sikre at viktig vegetasjon og dyreliv fortsatt blir å finne i det området. Målet var å gjenopprette et biologisk mangfold som er mest mulig likt det opprinnelige.

- Virkningen vil vi først se om noen år, men vi har gjenopprettet et vannspeil ved hjelp av overflatevann fra nyvegen, og forutsetningen er at dette skal bidra til at det gamle plante - og dyrelivet kommer tilbake, sier Furuseth.

Les mer om prosjektet her.