AF kjøper Stavanger-baserte Mollier

AF Gruppen (AFG) inngår endelig avtale om kjøp av aksjer i Mollier AS.

Avtalen inkluderer også at AF fusjonerer sin HVAC- avdeling (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Cooling) inn i Mollier. Samlet blir AF eier av 51 prosent av aksjene i selskapet. AF har også en put/call opsjon på kjøp av de resterende 49 prosent av aksjene i selskapet.

Det nye selskapet vil i 2007 omsette for omkring 120 millioner kroner. Selskapet vil ha 70 ansatte med nøkkelkompetanse innenfor både ingeniørtjenester og teknisk utførelse. Selskapet kan dermed ta et helhetsansvar for kundenes HVAC-systemer og levere vedlikeholds- og modifikasjonstjenester som effektiviserer energibruken til kunder innenfor rigg og offshore. Med dette styrker AF sin satsing på energi og etablerer seg i Stavanger.

- Oppkjøpet styrker AFs satsing på energiområdet og er et viktig steg i vår ambisjon om å bli en betydelig aktør innenfor energirelaterte tjenester offshore. Gjennom Mollier kan vi tilby en større bredde og bedre kapasitet innenfor offshorerelaterte tjenester. Vi får tilgang til interessante kundeavtaler og nøkkelkompetanse, og en tilstedeværelse i oljebyene Stavanger og Bergen. Ved å slå sammen to sterke fagenheter kan vi tilby å ta et helhetsansvar for kundenes HVAC-systemer, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.