Grande skal bygge Trønderhallen

Statsbygg har ferdigevaluert anbudene om å bygge Trønderhallen i Levanger i Nord-Trøndelag. Byggmester Grande er vinneren av anbudskonkurransen.

Trønderhallen er tenkt som et flerbruksanlegg med idrettshall, svømmehall og treningsstudio på høgskoleområdet Røstad i Levanger, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Fire anbud
Statsbygg som byggherre mottok fire konkurranseforslag innen anbudsfristen 10. august. Anbudene er evaluert i forhold til tre kriterier: Oppgaveforståelse (konseptløsning), gruppenes evne til å gjennomføre prosjektet og pris. Ut fra en helhetsvurdering har Statsbygg valgt å innstille Byggmester Grande AS, Verdal til oppdraget.

- Konkurransen ga oss fire ganske forskjellige løsningsforslag. Det innebærer at vi har fått belyst alternative måter å bygge på og hvordan tomta kan brukes, uttaler prosjektleder Tore Berg.

Må bearbeides
- Evalueringen ble noe mer komplisert og tidkrevende enn planlagt, fordi samtlige løsningsforslag hadde overskredet programmert areal. Selv vinnerutkastet må bearbeides og videreutvikles en del, for at det skal la seg gjennomføre og bli funksjonelt for brukerne, poengterer Statsbyggs prosjektleder.

Trønderhallenprosjektet skal gjennomføres i en såkalt samspillmodell. Vinneren skal sammen med Statsbygg, brukere av hallen og øvrige aktører bearbeide og videreføre vinnerutkastet frem til ferdig prosjekt. Partene skal i samarbeid og åpenhet frembringe den beste løsningen for prosjektet

Kontrakt
- Vi vil innen kort tid starte arbeidet med å få på plass en kontrakt med vinneren. Prosjekteringen vil deretter starte opp, forteller Tore Berg.

Tidspunkt for byggestart er høsten 2008, gitt at den forutsatte kostnadsrammen blir opprettholdt. Prosjektet er avhenging av å få tildelt spillemidler. Den avgjørelsen kommer ventelig ved påsketider i 2008.

Trønderhallen vil bli leid ut til Høgskolen i Nord-Trøndelag, Levanger kommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune og studentsamskipnaden i Nord-Trøndelag. Treningsstudioet planlegges solgt til en privat eier og svømmehallen til Levanger kommune.