StatoilHydro venter på avgjørelse om milliardkrav

Etter over ett år er hovedforhandlingene over i rettssaken mellom StatoilHydro og det belgiske selskapet Tractebel, som krever milliarderstatning av olje- og gassgiganten i forbindelse med Snøhvit-utbyggingen.

Tractebel hadde en av de største kontraktene i forbindelse med utbyggingen av Snøhvitfeltet i Finnmark og sto for byggingen av tankene på Melkøya. Selskapet mener endringer underveis førte til at utbyggingen ble mye dyrere enn planlagt.

- Det er kostnader som Tractebel har måttet ta. Vi mener det er utbygger som må betale. Planleggingen var for dårlig, sier advokat Sven Eriksrud til NRK. Eriksrud representerer det belgiske selskapet.

StatoilHydro vil ikke kommentere kravet fra Tractebel.
- Det er mye penger, men vi vil ikke kommentere saken så lenge den fremdeles er til behandling i retten, sier informasjonsleder Sverre Kojedal ved Snøhvitanlegget.

Rettssaken startet i september i fjor og skulle egentlig vare i 12 uker. Først over ett år og mange millioner kroner i saksomkostninger senere var forhandlingene over, og dom i saken faller først i 2008. Når, har Stavanger tingrett ikke sagt noe om.