Opp og ned på Oslo Børs

For tredje gang denne uken gikk hovedindeksen onsdag opp og ned gjennom hele dagen før den endte i nærheten av utgangspunktet like før stengetid.

Oppgangen onsdag var likevel mer målbar enn de to foregående dagene, med en pluss på 0,52 prosent til 491,66 poeng.

Omsetningen har vært voksende hele uken og onsdag ble det handlet for 15,5 milliarder kroner, mens omsetningen mandag lå under 10 milliarder.

Oljeprisen har vært synkende de siste dagene, men lå stabilt på rundt 77 dollar på onsdag. For første gang på lenge steg også StatoilHydro til 173 kroner.
Det var bulkrederiene som steg sterkest onsdag, mens nedturen var mest sviende for Norske Skog som har hatt en kraftig verdireduksjon gjennom hele året. Aksjen er nå helt nede i 54 kroner og analytikere frykter ny nedtur.
Den sterke oppgangen i bulk kan tyde på at etterspørselen etter andre råvarer enn olje er sterkt økende. Mye tyder på at kull blir en stadig mer attraktiv erstatning for råolje på grunn av prisen.

Tidligere i uken har SAS steget kraftig. Onsdag var det Norwegians tur. Med en oppgang på over 6 prosent til 139 kroner nådde aksjen sitt høyeste nivå noensinne.

Oppgangen i flyaksjene henger sammen med kursen på kroner og dollar. Mens eksportindustrien blør, kan flyselskapene glede seg over billig drivstoff betalt i dollar. Inntektene kommer i kroner eller annen sterk valuta.