Stryn vgs

Stryn vgs

Stryn videregående skole

Sted: Stryn

Prosjektkostnad eks mva: 128 millioner kroner

Prosjekttype: Skole

Bruttoareal: Nybygg ca 6100 kvm, rehab ca 2500

Byggherre: Sogn og Fjordane Fylkeskommune

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør

Arkitekt: Aaland Arkitektkontor

Rådgivende ingeniører: BHRIE: Opticonsult - Brann og BHRIV: Norconsult -  RIB: Skarstein & Walaker -  RIV/ Ventilasjon: Gunnar Karlsen -  RIE / Elektro: Eid Elektro -  RIV: Vest Consult Sunnfjord

Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: Skår VVS - Grunnentreprenør: Per Røyrhus - Stålarbeider: Stryn Vognfabrikk - Betongelementer: Stryn Betongelement -  Hulldekke: Contiga -  Kjøkken: Multi Storkjøkken -  Maling og gulvbelegg: Øvrebø Fargehandel -  Flis: Harald Nilsen -  Armering: Stålgrossisten -  Kuldeteknikk: Øen Kuldeteknikk -  Isolasjon: Brødr. Sunde/Sundolitt -  Dører: Dooria

Den nye videregående skolen på Stryn endelig samlet på et sted

Den nye videregående skolen i Stryn er overlevert og tatt i bruk. Tidligere var den videregående opplæringen spredd på tre forskjellige steder i Stryn. Behovet for en oppgradering tilpasset nyere undervisningsformer i Kunnskapsløftet var nødvendig, i tillegg til de store administrative fordeler og besparelser en samlokalisering ville gi.  Forutsetningen fra Sogn og Fjordane fylkeskommune var at det opprinnelige arealet ble redusert, med en kostnadsramme på 129 millioner kroner. Dette er nok det største enkeltprosjektet i kommunen, men også et av det viktigste, med stor betydning for de fleste unge innbyggerne.

Aalands Arkitektkontor i Stryn utarbeidet en kravspesifikasjon som dannet grunnlaget for en totalentreprise. I den påfølgende arkitektkonkurransen gikk dette arkitektkontoret av med seieren. Et overordnet mål for arkitektene var at skolen skulle være mer samlende og helhetlig. Sosialt fellesskap skulle styrkes ved å legge vekt på gode møteplasser og samvær i kantiner og vrimleområder, og i felles bruk av skolens romprogram.

Den påfølgende konkurransen om totalentreprisen ble vunnet av Veidekke Avdeling Sandane. Kontrakten på 88 millioner kroner eks. mva, var til da den største i avdelingens historie. Den nye skolen består nå av fem fløyer, der et eksisterende bygg delvis er ombygget og rehabilitert. I tillegg er det satt opp et verkstedbygg på 990 kvm, som også skal fungere som lager og vaskehall. Bæresystemet er i hovedsak stål, betong og limtre. Taksystemet er Q-dekke. Fasadene består av sandwichelementer i stål og betong og glass. I tillegg er en del trevegger kledd med sibirsk lerk.

De 330 elevene og 82 ansatte har nå fått en skole med fløyer som henger sammen rundt et indre gårdsrom, der hovedinngangene ligger i tilknytning til den rehabiliterte bygningen. Arkitektene har hatt et krevende Stryn Videregående har et svært variert studieprogram: Allmenn studieretning og Idrettsfag, samt yrkesfagene Helse og Sosialfag, Restaurant og matfag, Bygg - og Anleggsteknikk, Teknikk og Industriell Produksjon og Service og Samferdsel.

Tekst: Trond Joelson Foto: Aalands Arkitektkontor


Flere prosjekter