DARK Arkitekter velger Revit

Et av landets mest toneangivende arkitektfirmaer, DARK Arkitekter har valgt å gå helt og fullt over til Autodesks 3D BIM-system Revit Architecture.

Arkitektfirmaet anskaffet umiddelbart 25 Revit-lisenser for å trappe opp pilotprosjektet, det nye Visma-bygget i Bjørvika. Avtalen med Cad Quality, som er valgt som forhandler og teknisk støttepartner, har en investeringsramme på 45 lisenser i løpet av det første året. Alle lisensene er flytende nettverkslisenser og underlagt subscription-avtale, noe som sikrer DARK at de alltid har siste versjon av programvaren.

DARK Arkitekter er et selskap i DARK-gruppen som består av hele sju selskaper som supplerer hverandre med tjenester. Til sammen er de en av de absolutt ledende i Norge innen design og arkitektur, planlegging og visualisering. DARK Arkitekter viderefører den opprinnelige kjernevirksomheten og har ca 50 45 medarbeidere.

- Det har vært en lang prosess å komme til denne beslutningen, sier Netten Østberg, daglig leder i DARK Arkitekter. - Vi har lenge vært overmoden for å jobbe mer i 3D, og har også hatt muligheten til det i vårt gamle verktøy. Men det har vært en forholdsvis høy terskel å ta det ordentlig i bruk. I tillegg har det sikkert noe med våre egne arbeidsvaner å gjøre. Vi har brukt verktøyet effektivt og flott, men på en måte som vi alltid har gjort, mer eller mindre som et elektronisk tegnebord.