2,7 milliarder kroner til Statsbygg

Statsbyggs totale bevilgninger til investeringer for 2008 er på vel 2,7 milliarder kroner. Dette foreslår regjeringen i statsbudsjettet som ble lagt frem fredag.

Sammenlignet med budsjettet for 2007 er det en liten nedgang i bevilgningen - 131 millioner kroner. Årsaken er at flere større byggeprosjekter og utviklingsprosjekter er i sluttfasen, blant annet det nye operahuset i Bjørvika i Oslo.

Det er foreslått igangsatt to nye prosjekter i 2008. Det ene er en utvidelse av regjeringskvartalet i Oslo, der eiendommene i Keysersgate 6-8 og Teatergate 9 skal bygges om til R6. Det andre er fase to av renoveringen av Plantevernbygningen på Universitet i Ås, som omfatter nasjonalt plantevernbibliotek, kantine og kontor.

De eksisterende byggeprosjekter skal videreføres.

Kravet til Statsbyggs driftresultat er foreslått økt med 101 millioner kroner i 2008. Dette gir et driftsresultat på 447 millioner kroner.

Statsbudsjettet gir også føringer på andre områder: Statsbygg skal realisere regjeringens mål innenfor miljøvennlig bygging, energieffektive løsninger og arkitektonisk kvalitet. Statsbygg skal være ledende når det gjelder universell utforming og sikre tilgjengelighet for alle