Vurderer forslag til ny terminal på Gardermoen

Oslo Lufthavn Gardermoen skal til sommeren 2012 være utvidet med ny terminal. Nå ligger to konkrete forslag på bordet.

 

Denne uken møtes styret i Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) til seminar for å diskutere en ny terminalløsning.

- Jeg kan bekrefte at rundt 20 ulike løsninger har blitt vurdert. Etter å ha snudd opp ned på alle steiner, ble dette så konsentrert ned til seks forslag, som igjen ble skisset opp. Nå sitter man igjen med to anbefalte forslag som skal realitetsbehandles, sier informasjonsjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn til Dagbladet.no.

Kobro vil ikke anslå kostnadsrammene.
- Mye skal kvalitetsikres før en endelig avgjørelse tas. Styret håper de kan fatte en beslutning om lokalisering av den nye terminalen i løpet av høsten, sier Kobro.

Men ifølge Dagbladet.nos kilder vil prislappen ligge på mellom 5 og 7 milliarder kroner, avhengig av hvilken lokalisering av terminal man går inn for. Blant annet må det foretas simuleringer av trafikk, værforhold og brøytemuligheter.
Prosjektet har fått navnet «T2». Kort fortalt er det utformingen av de nye pirene som skiller de to forslagene. Alternativ A vil bestå av en bygning nord for dagens bygg, med adkomst fra dagens terminalbygning via en gangbro. Alternativ B tar utgangspunkt i at det bygges to pirer ut fra dagens eksisterende pirer.