Tilsto å ha antent brann i Lyngdal

To menn på 18 og 20 år tilsto søndag kveld at det var de som antente brannen i Lyngdal sentrum i Vest-Agder søndag morgen.

De to mennene var blant vitnene politiet hadde i saken, ifølge Aftenbladet.no. De valgte søndag kveld å tilstå brannstiftelsen, som resulterte i at et industrilokale i Lyngdal sentrum sto i full fyr søndag morgen. Brannen var først slukket ved 14-tiden. Da hadde bygningen fått store skader. Deler av den var helt nedbrent.
- De har forklart selv at de var ruset da de gjorde dette, men har ikke oppgitt noe egentlig motiv, sier lensmann Jan Frostestad i Lyngdal til NTB.

De to mennene skal tidligere på natten ha forsøkt å bryte seg inn i en elektrobutikk noen hundre meter fra brannstedet. I den forbindelse ringte de inn en falsk melding til politiet om en dødsulykke på Lista.

- Etter at de mislyktes i å begå innbrudd, gikk de og tente på noen paller som sto lagret bak en meieribygning som er ombygd til å huse flere forretninger, sier Frostestad.

Mennene blir vurdert framstilt for varetektsfengsling mandag.
Brannen ble oppdaget da en person som kom kjørende forbi industribygget, så pallene som brant.

Politiet evakuerte åtte-ti personer i området på grunn av giftig røyk fra et malingslager som sto i full fyr. Industrilokalet huser en rekke butikker og lagre og blir ofte omtalt som det gamle meieriet.