Ett år til Nye Ahus åpner

Det gjennstår 1 år igjen til full ibruktakelse av det nye Universitetssykehuset i Akershus og prosjektet er godt i rute fra prosjektorganisasjonens side, melder prosjektets nettside.

88 % av jobben er gjort ved månedsskiftet september/oktober. Til nyttår vil 95 % av prosjektet være ferdig. Dette gir 9 måneder i 2008 til å luke bort feil, forberede og trene for idriftssetettelse, samt ta stegvis i bruk det nye sykehuset. 

Sykehuset tas i bruk allerede før åpning i oktober 2008
Det nye sykehuset blir tatt i bruk allerede før åpning i oktober 2008. Første åpning av arealer for pasientbehandling er allerede 1. april 2008. I alt 14 funksjonsområder fordelt på tre datoer, omfattes av opplegget. Områdene, som er på ca. 12 000 kvadratmeter, er mindre og kontrollerbare enheter som egner seg til å flytte og settes i drift i etapper. Hensikten er å sikre at overgangen fra utbygging til drift blir vellykket.

Halv milliard under total kostnadsramme
Helse Sør-Øst RHF ved Nye Ahus (prosjektorganisasjonen som på vegne av Helse Sør-Øst RHF har ansvaret for gjennomføringen av prosjektet) leverer prosjektet 1 år tidligere enn opprinnelig forutsatt, og i henhold til prosjektets økonomiske styringsmål på 8,1 milliarder kroner (2007-kr.). Dette er 500 mill. kr. under den totale kostnadsrammen for prosjektet på 8,6 milliarder kroner (2007-kr.).

Mange utfordringer gjenstår
Selv om byggingen, inkl. de tekniske anleggene nå er kommet langt, er det mange utfordringer igjen. Spesielt blir det viktig å få komplisert og avansert medisinsk teknisk utstyr og IKT-utstyr til å fungere god, samtidig som nye arbeidsmetoder og samvirkeformer skal gi betydelige uttak av kostnadsbesparelser i den fremtidige sykehusdriften. Mye tung innsats og godt arbeid gjenstår derfor frem til full åpning av det nye sykehuset om 1 år.