Nytt tunneltap for Oslo kommune

Oslo kommune sitter igjen som taperen etter at Høyesterett kjæremålsutvalg har avviste å behandle saken mellom kommunen og Veidekke etter raset i Hasletunnelen.

Det betyr at dommen fra Borgarting lagmannsrett blir stående. I likhet med dommen fra Oslo tingrett i 2005 la lagmannsretten i sin dom alt ansvaret for rasulykken på Oslo kommune, melder Aftenposten.

Kommunen blir også ilagt Veidekkes saksomkostninger som i ankesaken ikke beløp seg til mer enn 12 500 kroner. Prisen for å rydde opp kostet imidlertid 70 millioner kroner etter at 400 kubikkmeter fjell raste ut i T-banetunnelen ved Hasle sommeren 2004 i forbindelse med bygging av ring-banen.

Byggeindustrien har tidligere hatt bred dekning av hendelsesforløpet og dommene hvor stridens eple har vært hvem som skulle ha ansvaret for at en bærende søyle av fjell ble fjernet under arbeidene slik at raset ble utløst.

Veidekkes advokat er godt fornøyd med Høyesteretts avgjørelse.

- Kjæremålsutvalget avgjorde saken ut fra kommunens anke uten å be om uttalelse fra den ankende part. Begrunnelsen var at saken ikke reiser noen prinsipielle spørsmål slik kommunen hadde hevdet, sier han til Aftenposten.