Haga: Ryddig av Reiten

Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) mener Eivind Reiten opptrådte ryddig når han valgte å gå av som styreleder i StatoilHydro.

- Jeg har forståelse for den beslutningen han har tatt og mener han har håndtert saken på en ryddig måte, sier Haga til NTB kort tid etter at Reiten kunngjorde sin avgang torsdag kveld.

Ifølge Haga har ingen i regjeringssystemet vært i kontakt med Reiten etter at han selv avslørte en mulig korrupsjonsskandale i Libya. Haga framholder at ingen - verken fra politisk hold eller fra staten som eier - har presset Reiten til å gå av.

Ikke press
- Jeg har selv ikke hatt kontakt med Eivind Reiten siden denne saken ble kjent, og så vidt meg bekjent har ingen andre, verken statsråder eller andre aktører i regjeringssystemet, vært det heller, sier Haga.'

- Reiten har selv valgt å gå av og jeg har respekt for at han gjør dette av hensyn til StatoilHydro, sier hun.

Søker ny leder
Det blir opp til valgkomiteen å finne nye kandidater til styreledervervet og til sjuende og sist bedriftsforsamlingen som skal velge ny styreleder. Haga, som representerer den største eieren i konsernet, vil ikke ha noen formening om hvem som er egnede kandidater, men poengterer at valgkomiteen må få jobbe grundig.

- Jeg forutsetter at det kommer en innstilling så raskt som mulig, sier hun.