Dronningen åpnet nytt bygg på Musikkhøgskolen

Da det nye tilbygget på Norges musikkhøgskole ble åpnet torsdag, var det dronning Sonja som sørget for å klippe snoren.

 

 

Etter at Østlandets musikkonservatorium ble slått sammen med Norges musikkhøgskole i 1996 ble de gamle lokalene på Majorstua for små. Løsningen ble å bygge et tilbygg på en trang vinkelformet tomt som strakte seg rundt Majorstua trafostasjon. Arkitektgruppen lille frøen as, samme firma som tegnet den gamle Musikkhøgskolen, vant den begrensede anbudskonkurransen med å tegne tilbygget.

Det gamle og det nye bygget henger sammen med en gangbro i tredje etasje og en underjordisk gang. Nybygget har beholdt mye av det samme uttrykket som den gamle delen fra 1988 når det gjelder volum og materialbruk, samtidig som det gjenspeiler den tiden det er bygget i.

Det nye tilbygget går over syv plan og inneholder blant annet 37 øverom, musikkteknologilaboratorier og et auditorium med plass til 100 personer. Den mest merkbare endringen er at Musikkhøgskolen i tilbygget får spesialrom for jazz og annen forsterket musikk.

Kunst i offentlige rom, KORO (tidligere Utsmykkingsfondet for offentlige bygg), har hatt ansvaret for kunsten i tilbygget til Norges musikkhøgskole. Katrine Giæver står for kunstverket på veggene i glassbroen som binder de to byggene sammen.

Prosjektkostnaden har vært på totalt 250 millioner kroner og bygget var ferdigstilt til avtalt tid.