Strykende byggevaresalg

Salget av sentrale byggevarer holder fortsatt et høyt nivå med en volumvekst i august på 17,3 prosent justert for konsumprisindeksen.

Adm. direktør Arne Skjelle i Byggevareindustrien gjør imidlertid oppmerksom på at kostnadsutviklingen på grunn av dyrere råvarer har for perioden i fjor høst frem til våren i år vært høyere enn konsumprisindeksen som foreningen har brukt som omregningsfaktor.

- Vårt anslag er at den reelle volumveksten ligger 7-8 prosent poeng lavere enn tallene viser. Det betyr at volumveksten for august i år ligger i størrelsesorden 10 prosent, kommenterer han.

Med tilsvarende resonnement vil volumveksten for byggevaresalget for årets åtte første måneder justert for reell prisstigning ligge i størrelsesorden 13 prosent.

- Vi har vurdert å bytte ut konsumprisindeksen med en annen indeks som omregningsfaktor, men har avventet det i mangel av andre gode offentlige prisutviklingsindekser. Nå observerer vi at prisstigningen på byggevarer har flatet ut, og at vi derfor etter hvert kommer tilbake til et normalt nivå, fremholder Skjelle.

Han opplyser at dersom el- og rørmateriell trekkes ut av byggematerialindeksen, ligger prisstigningen på øvrige byggematerialer litt lavere enn byggekostnadsutviklingen.