- Viktig støtte

- Dette er viktige bidrag for at vi skal få fortgang i arbeidet med å miljødeklarere produkter i byggenæringen, sier direktør for miljø- og energi i BNL Rannveig Landet.

Kommunal- og regionaldepartementet har bestemt seg for å gi økonomisk støtte til arbeidet i Næringslivets stiftelse for miljødeklarasjoner. 

KRD har bevilget 155 000 kroner for 2007. Midlene skal brukes til å få på plass flere miljødeklarerte produkter. Tidligere har Husbanken støttet arbeidet med 200 000 kroner.

 - Jeg synes det er positivt at den nye kommunal- og regionalministeren, i samarbeid med byggenæringen, ønsker fortgang i arbeidet. Det er viktig at miljøinformasjon som gis om produkter og tjenester er objektiv og sammenlignbar, sier Rannveig Landet.

Arbeidet i Næringslivets stiftelse for miljødeklarasjoner har til hensikt å bidra til at det ikke skal være vesentlige økonomiske barrierer for at de kan miljødeklarere produktene sine. Stiftelsen ble etablert i 2003, men er fortsatt i en etableringsfase.

- Den økonomiske støtten for i år er viktig, men enda viktigere er det om kommunalministeren vil bidra til å sikre oppbyggingen av stiftelsen de nærmeste tre årene. Dette vil vi nå ta opp med Magnhild Meltveit Kleppa ved første anledning, avslutter Landet.