Bygg en nøkkelrolle i kampen mot klimaendringene

Bygg er tema på ett av fagseminarene på GRIP forum, 6. november.

Her har du mulighet til å høre hvordan Skanska i samarbeid med GRID-Arendal forvandlet et kontorbygg fra 1965 med ekstremt høyt energiforbruk til et moderne og høyprofilert miljøbygg.

Prosjektet har bl.a. resultert i at Skanska er valgt som hovedentreprenør for rehabilitering av FN-hovedkontoret i New York. Du får også vite hvordan Kristiansand kommune jobber for å redusere energibruk i kommunale bygg og en presentasjon av et klimaverktøy utviklet av Statsbygg.

I plenum skal Norges største solkonge, REC-gründer Alf Bjørseth, fortelle REC-historien og presentere en rekke prosjekter fra sol, via vind og CO2-fangst til thoriumkraft. Bjørseth er teknologiopptimist og en usedvanelige veltalende og karismatisk gründer. Arrangøren har dessuten invitert, Kåre Willoch, Jens Ulltveit-Moe og mange andre dyktige personer til å holde foredrag.

Det arrangeres totalt sju faglige parallellsesjoner. Her presenteres praktiske og konkrete eksempler som viser hvordan miljøvalg kan gi kvalitet, reduserte kostnader og konkurransefortrinn i markedet. Konferansen avsluttes med at miljøvernministeren deler ut den nasjonale miljøprisen Glassbjørnen.

Oversikt over de parallelle fagseminarene
1. Kan offentlige anskaffelser fremme miljøinnovasjon?
2. Hvordan håndtere virksomhetens klimautslipp?
3. eSamarbeid - bedre kvalitet, kjappere prosjekter, bedre miljø!
4. Bygg - en nøkkelrolle i kampen mot klimaendringene
5. Bedriftens samfunnsansvar i det globale markedet
6. Kretsløpsøkonomi - økonomi forankret i miljø og samfunnsansvar
7. Miljø til salgs?

Konferansen finner sted tirsdag 6. oktober på Oslo kongressenter, (Folkets hus), Youngstorget.