Norgeshus runder 100

1100 medarbeidere over hele landet markerer i dag at Norgeshuskjeden nå teller 100 forhandlerkontorer.

Norgeshus har opplevd en jevn og stabil vekst helt siden gründer Dagfinn Båtvik startet opp tegnekontoret sammen med noen samarbeidspartnere for snart 20 år siden. Nå er det sønnen Dag Runar som leder bedriften som har utviklet seg fra å være et lokalt tegnekontor på Melhus, til å bli landets fjerde største boligprodusent.

Tradisjon og videreutvikling
- Stabilitet og nøkternhet har preget kjeden gjennom alle år, sier gründeren. Heller ikke i nedgangstidene på begynnelsen av nittitallet opplevde vi noen stor krise. Vi har vokst jevnt og trutt, og har hele tiden vært lydhøre til forhandlernes ønsker og behov, og fokusert på å styrke samholdet i kjeden.

I 2001 overtok Dag Runar Båtvik ledelsen. - Jeg har lagt vekt på å ta vare på det som særpreger kjeden. Samtidig har jeg videreutviklet konseptet, forteller han. Spesielt i de tre siste årene har det skjedd mye. Vi har i fellesskap med forhandlerne jobbet for å styrke kjeden, for eksempel så er alle kontorene samlet om en felles profil.

Dette har gitt resultater, mener Båtvik. - Allerede i år har vi fått med oss 12 nye forhandlere. I 2006 igangsatte Norgeshus over 1300 hus og hytter, og prognosene for 2007 viser at vi kan nå målsettingen om 1500.

Økende interesse
- Vi har de siste årene registrert en økende interesse fra byggmestere som ønsker å slutte seg til kjeden, sier Båtvik. Forhandler nr. 100 er Byggmestrene Skrettingland og Lobekk som holder til på Varhaug på Jæren.

- Vi har store forventninger til medlemskapet i Norgeshus, sier lederen i byggmesterfirmaet, Egon Lobekk. Vi har allerede informert de ansatte om at de kommer til å nyte godt av å være med i kjeden - med samlinger for alle ansatte, tilbud om etterutdanning gjennom Norgeshusskolen, og nyttig informasjon i internmagasinet som blir sendt hjem til alle medarbeiderne i hele kjeden.

Ny markering neste år
Allerede neste år står en ny markering for døren. - I april inviterer vi alle til Trøndelag til et stort 20-års-jubileum, og vi tar sikte på å få til et faglig og sosialt arrangement fullspekket med interessante foredrag av folk som engasjerer og får til noe. 20-års-jubileet skal feires med mer enn bare kake, lover Dag Runar Båtvik.