Kjøper svenske tomter

Svenske Veidekke-selskap melder om kjøp av to tomter til en verdi av nærmere 200 millioner svenske kroner.

Törnskogen og Södersättra

Prosjektutviklingsbedriften Bouwfonds Veidekke AB (BVAB), som er et svensketablert joint venture (50/50) mellom Bauwfonds Property Development og Veidekke Bostad AB, har kjøpt et vakkert og sjønært landområde (eiendommene Törnskogen 4:19 og Södersättra 3:1) i umiddelbar nærhet til Väsjön i Sollentuna kommune.

Selgere er Grosse-familien som bor på Kastellgården på eiendommen Södersättra og som også har til hensikt å fortsette å bo der.

Området inngår i et større område, Väsjöområdet, som for øyeblikket er gjenstand for regulering. Kommunestyret i Sollentuna ventes å vedta reguleringsplanen i løpet av 2008.

På BVABs område planlegges det bygging av boligblokker. Eiendommen, som ligger i direkte tilknytning til Väsjön, er delvis kupert og sørvendt med utsikt over Väsjöbacken på den andre siden av vannet. Boligene vil vende mot sør og Väsjön.

Kjøpesummen er på omtrent 100 MSEK, og endelig sum vil fastsettes når Sollentuna by har fattet beslutning om avtalens forutsetninger.

Lövholmen 13

Veidekke Bostad AB, et heleid datterselskap under Veidekke Sverige AB, har underskrevet en avtale om å kjøpe eiendommen Lövholmen 13 på Liljeholmen i Stockholm. Veidekke planlegger å bygge boliger på plassen, og beregner salgsstart til 2010.

Eiendommen ligger i et attraktivt område nær innsjøen Mälaren, og det planlegges flere boliger iområdet.

Kjøpssummen er på omtrent 96 MSEK, og endelig sum vil fastsettes når Stockholm by har fattet beslutning om avtalens forutsetninger.

Selger er Viktor Hansen ved Liljeholmen AB.