Kristoffer Spidsberg Årets Lærling

Forskalingslærling Kristoffer Spidsberg fra Horten er kåret til Årets Lærling i Veidekke.

Årets Lærlingsamling gikk av stabelen onsdag 26. september på den nyåpnede Bjørnholt skole i Oslo. Veidekke og Bjørnholt skole har underskrevet partnerskapsavtale, og Veidekkes lærlingsamling er det første store arrangement som skolen har ansvaret for.

Veidekke har i mange år drevet et systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingordningen, og på den måten blitt en av Norges største lærebedrifter. På samlingen var 130 av Veidekkes 182 lærlinger tilstede.

I alt åtte faggrupper var representert på samlingen: murere, tømrere, forskalingssnekkere, jernbindere, anleggsmaskinreparatører, asfaltarbeidere, tunnelarbeidere og betongindustriarbeidere.

Årets samling ble åpnet av Veidekkes lærlingansvarlig Per Johan Heierstad og Bjørnholt skoles rektor, Petter Yttereng som ønsket velkommen. Konsernsjef Terje R Venold la i sitt innlegg spesielt vekt på Veidekkes kultur og arbeidsmiljø, viktigheten av å være en tydelig og god lærebedrift, samt Vedekkes mål og strategier.

På samlingen var alle med på et gruppearbeid om trivsel, fremtid, helse og etikk.

Samlingen er et årlig arrangement hvor det er ønskelig å sette fokus på viktigheten av lærlingen som viktig ressursperson for å nå Veidekkes mål om å basere driften på egne ansatte.

Et av samlingens høydepunkt var når Daglig leder for Veidekkeskolen, Hans Eriksen, sto for kåringen av "Årets lærling".

Den som velges har utmerket seg faglig, han må gå godt sammen med kolleger, han må være presis og møte punktlig og bidra positivt i vårt "helse miljø og sikkerhetsarbeid" (HMS).
Blant de nominerte i år så var det mange gode kandidater, men en pekte seg ut, nemlig forskalingslærling Kristoffer Spidsberg.

I begrunnelse for valget ble det lagt vekt på at Kristoffer er usedvanlig faglig dyktig, levende opptatt av HMS og at han i tilegg til å være en dyktig forskalingsnekker også er en trivelig og omgjengelig kollega som tar sitt ansvar. Dersom Kristoffer representerer en ny generasjon med lærlinger går Veidekke og byggenæringen generelt en lys tid i møte. "Årets lærling" fikk overrakt en brosjestatuett laget av kunstneren Lise Amundsen, en sjekk på 15 000,- kr. av Hans Eriksen og Per Johan Heierstad.

I tillegg fikk tømrerlærlingene Peder Aspelin fra Oslo og Magnus Kværnsveen fra Dokka en sjekk på 5 000 kr hver.

- Dette var overraskende. Pengene kommer godt med, nå blir det bil, uttalte prisevinnerer