StatoilHydro noteres på børs mandag

Mandag 1. oktober gjennomføres sammenslutningen av Statoil og Norsk Hydros olje- gassvirksomhet.

Basert på forrige ukes aksjekurs blir børsverdien av det nye selskapet 570 - 580 milliarder kroner.

StatoilHydro får over tre milliarder aksjer - 3.188.647.103 for å være nøyaktig, hver pålydende 2 kroner og 50 øre. I denne uken har aksjekursen til Statoil ved Oslo Børs beveget seg litt nedover, fra i underkant av 190 til noe over 180 kroner per aksje.

Nærmere 100.000 norske
Det er litt usikkert hvor mange aksjonærer det nye kjempeselskapet får, men trolig blir det nærmere 100.000 norske aksjonærer.

Den største aksjonæren er staten, som ved siste årsskifte satt på ca. 71 prosent av Statoil. Deretter følger diverse utenlandske banker og aksjefond, og ved årsskiftet var også Folketrygdfondet blant de største aksjonærene med 1,18 prosent.

Siste mulighet
Fredag er siste dag det er mulig å kjøpe Hydro-aksjer med rett til å motta Statoil-aksjer etter fusjonen. De aksjonærene som står notert mandag morgen vil motta 0,8622 aksjer i Statoil for hver Hydro-aksje de eier. I praksis betyr det at eierne av Hydro-aksjer får det antallet hele Statoil-aksjer som deres aksjebeholdning tilsier, og så får de en liten utbetaling for den prosentandelen som ikke gjøres opp i aksjer.

De nye aksjene vil være registrert i Verdipapirsentralen fra den 3. oktober, går det fram av en melding fra Statoil.