Kjøper K2 på Fornebu

Scandinavian Property Develpoment (SPDE) har kjøpt tomten K2 på Fornebu av Telenor Eiendom Holding. Planen er å utvikle 28.000 kvadratmeter kontorlokaler.

Kjøpet av K2 styrker SPDEs posisjon på Fornebu ytterligere.

Tomten K2 er lokalisert mellom Telenors hovedkvarter og Radisson SAS Fornebu Park Hotell. Totalt skal SPDE utvikle ca 425.000 kvadratmeter boligmasse og 117.000 kvadratmeter næringseiendom på Fornebu. Dette gjør Fornebu til et av Norges største og mest spennende eiendomsutviklingsprosjekter.

- Jeg nøler ikke med å kalle Fornebu for indrefileten av norsk eiendomsutvikling. Vi vil kunne tilby boligkjøpere, bedrifter og butikker landets flotteste eiendommer med en unik beliggenhet i umiddelbar nærhet til sjø, rekreasjonsområder og bykjernen. Store bedrifter som Telenor og Norske Skog er på plass, Aker Kværner er på vei, og Fornebu arena er under bygging. Alt sammen er bare et steinkast fra sjøen. Vi har aldri sett maken til dette noen gang i Norge, sier adm dir Stein Haugbro i SPDE.

SPDE eier og utvikler også Hinna Park, det siste store eiendomsutviklingsprosjektet med tilknytning til sjøen i Stavanger. Hinna Park har mange av de samme kvalitetene som Fornebu med kun kort avstand til Stavanger sentrum.

- Makrobildet for bolig- og næringseiendom i Norge er svært sterkt, og ingen steder er bildet sterkere enn i Oslo og Stavanger. Kombinasjonen av befolkningsvekst, urbanisering og økonomisk vekst utgjør en spennende cocktail, ikke minst når det gjelder fremtiden til Fornebu og Hinna Park, sier Haugbro.
SPDE er forvaltet av Aberdeen Property Investors og selskapet planlegger en
notering på Oslo Børs innen utgangen av året.