Ingen utbygging av olje på Snøhvit

Partnerskapet på Snøhvit har besluttet å stoppe alt arbeid med tanke på å bygge ut oljesonen på Snøhvit-feltet i Barentshavet. Vurderinger som er foretatt viser at en slik utbygging ikke vil være regningssvarende.

Tidligere i sommer ble det boret en avgrensningsbrønn på Snøhvit-strukturen. Formålet med brønnen var blant annet å bekrefte tilstedeværelse av olje, og tykkelse på oljesonen, i den vestlige delen av Snøhvit-strukturen.

Brønnen påviste tilstedeværelse av olje. Dataene fra brønnen er blitt analysert og vurdert i sammenheng med annen geologisk informasjon fra Snøhvit-strukturen.

- Disse analysene viser at tilstedeværende volumer av olje i denne strukturen er betydelig mindre enn det vi forventet å finne, sier Geir Pettersen, som er direktør for Tromsøflaket.

- Når dette blir vurdert opp mot mulige utbyggningsløsninger og dagens kostnadsnivå, viser det seg at det ikke er regningssvarende å bygge ut og produsere oljen fra Snøhvit-strukturen. Denne beslutningen er endelig, for når produksjon av gass fra Snøhvit nå startes, vil det være umulig på et senere tidspunkt å utvinne denne oljen, opplyser Pettersen.

Myndighetene er informert om beslutningen.

Rettighetshavere i Snøhvit-feltet er Statoil (33,53%), Petoro (30,00%) Total E&P Norge (18,40%), Gaz de France (12,00%), Hess Norge (3,26%), RWE Dea (2,81%).