Energieffektive bygg gir nye forretningsmuligheter

Energieffektivitet i bygg utgjør et stort marked for leverandørindustrien både nasjonalt og internasjonalt.

Dette er temaet på Leverandørkonferansen 2007 som Leverandørutvikling Hovedstadsregionen, LuHo og Oslo Renewable Energy Cluster, OREEC inviterer til i Oslo 10. oktober.

Interessen for og behovet for bærekraftige energi- og miljøløsninger i bygg er sterkt økende. I Norge har vi både kapital og kompetanse til å hevde oss i konkurransen på dette markedet. Leverandørkonferansen 2007 presenterer hvordan krevende etterspørrere kan bidra til utvikling av leverandørindustrien.
Ingen leveranser til Statsbygg i 2010 uten BIM!

Bruk av digitale informasjonsmodeller (BIM) medfører en digitalisering av planlegging-, bygge- og driftsprosessene som gjør at informasjonen i prosjektene kan databehandles effektivt. - Statsbygg satser betydelige ressurser på dette. Vi ønsker at BIM skal bli standarden i bransjen og ser åpenbare fordeler Det stiller nye krav til leverandørene, sier May Balkøy, Direktør for Statsbygg Utvikling

Ledende innen energieffektivisering
Norges ledende miljø innen energieffektivisering, AF Energi- og Miljøteknikk stiller nye krav til sine underleverandører. - Vi er inne i et tidsskifte. Vi er så sikre på den økonomiske gevinsten at det gis skriftlige garantier til byggeierne, sier Atle Solum, Direktør for Forretningsutvikling.

Oslo - Drammen med høy energi og miljøprofil
By og boligutstillingen Oslo og Drammen 2007-2017 setter fokus på energieffektive og klimavennlige by- og boligområder. Utstillingen skal utvikle og formilde kompetanse til byggnæringen gjennom 15-20 pilotprosjekter. - Viktige kvalitetskriterier for by- og boligutstillingen vil foruten energi og klima være universell utforming av alle bygninger og uterom, miljøvennlig materialbruk og at prosjektene er arkitektonisk nyskapende, sier Birgit Rusten, daglig leder i NAL/Ecobox.

Leverandørutvikling Hovedstadsregionen (LuHo) arrangerer årets konferanse i samarbeid med Oslo Renewable Energy and Environment Cluster, OREEC. er arrangør sammen med LuHo. Konferansen et første initiativ til å få til en kobling mellom utbyggere og leverandører med det formål å fremme bruken av energieffektive løsninger, redusere klimautslippene og gi økte kommersielle muligheter for næringen.

- Verden har behov for å redusere energiforbruket og øke produksjonen av fornybar energi. Dette krever betydelige investeringer i lang tid fremover, men satsingen vil skape store kommersielle muligheter for byggebransjen, både nasjonalt og internasjonalt, sier direktør i OREEC, Øyvind Michelsen.