Reiten håper på Stockman-deltakelse

Påtroppende styreleder i StatoilHydro, Eivind Reiten, håper det fusjonerte norske oljeselskapet skal få en andel i den russiske Stockman-utbyggingen i Barentshavet.

Han håper også at avgjørelsen kommer snart, men ville ikke spekulere nærmere om når tildelingen skjer da han møtte pressen etter å ha holdt Lehmkuhl-forelesning i Bergen onsdag.

Reiten og kommende konsernsjef i det nye selskapet, Helge Lund, har nylig møtt ledelsen i det russiske selskapet Gazprom. Statsminister Jens Stoltenberg og Russlands president Vladimir Putin har også nylig hatt en telefonsamtale der Stockman-deltakelse var et tema.

Gazprom skal beholde 51 prosent i Stockman-feltet mens det franske selskapet Total er tildelt en andel på 25 prosent i driftsselskapet for den første fasen av Stockman-utbyggingen.

I den tradisjonsrike Lehmkuhl-forelesningen ved Norges Handelshøyskole tok Reiten for seg Hydros omstillinger de siste ti årene.

- Dette er siste uken Hydro består av olje, gass og aluminium. Mandag fusjonerer olje- og gassdivisjonen med Statoil, og da blir vi et rendyrket aluminiumselskap, sa Reiten.