Balders Terrasse

Balders Terrasse

Balders Terrasse

Sted: Trondheim

Prosjektkostnad, inkl. mva: 136 mill kroner

Prosjekttype: Boliger

Bruttoareal: Leiligheter 9800 kvm, Næringsareal 1900 kvm, P-kjeller 4600 kvm

Byggherre: Balders Terrasse

Totalentreprenør: Teknobygg Entreprenør

Arkitekt: J.M. Arkitektkontor

LARK: Asplan Viak Trondheim

Rådgivende ingeniører: RIB, RIV, RIE: COWI - RIBR: Norconsult - RIG: Sweco Grøner

Underentreprenører og leverandører: Vinduer: Lian Trevarefabrikk - Mur og puss leiligheter: Mestermur Trondheim - Mur og flisarbeide næringsdel: Teknobygg Mur og Flis - Elektro: ElektroEksperten - Rør og sanitær: Rørservice VVS - Ventilasjon: Hamstad - Kjøkken og bad: HTH Kjøkken - Betongelementer: Contiga  - Grunnarbeider: Brende - Malerarbeide: Malerkompaniet - Tak: Icopal Tak Nord - Brannsikring: Firesafe - Glass: Ratdal - Leverandør byggevarer: Maxit - Tømerearbeidene: Totalbygg Trondheim

Terrasseboliger med utradisjonelle løsninger på krevende tomt.


I Trondheim ferdigstilles i disse dager et nytt, spennende boligprosjekt. En tidligere gartneritomt er oppstykket, og arkitekt Jon Meland har gjennom sitt arkitektkontor hatt arbeidet for grunneier med å omregulere tomta til boligformål. Vegsystemet var ikke tilpasset ytterligere bebyggelse, derfor har omlegging av vegen vært nødvendig.

Utbyggingen, med en kontraktssum på 136, 5 millioner kroner, foretas med Teknobygg som totalentreprenør. De tre byggene som hittil er ferdige, ligger på et lokk over parkeringsanlegget og et større næringsområde.

Bygget har stålsøyler og bærevegger, og bortsett fra områder mot heis- og trappesjakt, er det mellom hver leilighet ikke betongvegger, men doble, isolerte gipsvegger.

- På et tidspunkt var det ikke bestemt antall eller typer leiligheter og miksen av disse. Vi kom man frem til en type som tillot en stor fleksibilitet i planleggingen. Man kunne stå fritt og forandre etter hvert som markedet og behovet for variasjoner i leilighetene meldte seg, sier arkitekt Jon Meland i jm arkitektkontor.

De tre byggene har et bruttoareal på 9800 kvm, fordelt på 85 leiligheter, med fem etasjer mot øst med høy sokkeletasje. Byggene er trappet av både horisontalt og vertikalt. Dette gir bedre dagslysforhold.. Smarte tversgående gangforbindelser på bakkeplan, skaper en visuell kontakt mellom byggene.
Leilighetene har gode tekniske løsninger, fasaden gir mye dagslys, og foldedører ut mot balkongene gir en bra utnyttelse av uteplassene. I alle byggene er det tilgang til store fellesterrasser mot vest, med boblebad.

Fasadene brytes opp ved bruk av stående trespiler, som fremmer utsyn og reduserer innsyn. Triangulære balkonger, med trespilene effektivt mot øst, er spennende. Variasjonen i leilighetsinndelingene gjør at vindus- og balkongplasseringen ikke gis samme ensartete og repeterende plassering. Galvanisert stål i rekkverk og beslag, og stående gråmalte trepaneler, har gitt liv i fasadene.

- Mannskapsmangelen var et større problem enn materialmangel, sier Teknobyggs anleggsleder Øystein Santi. - Vi må stadig konkurrere etter dyktige og erfarne håndverkere, og må ha fokus på å opprettholde kvaliteten i det vi utfører, fortsetter Santi.

Tidligere har Teknobygg utført store deler av befaringsjobben med kunde selv. Dette er tidkrevende, så takstmenn ble innleid for å foreta en uhildet vurdering før overleveringene. Slik har Teknobygg foretatt ekstra kvalitetssikrende grep for å redusere irriterende og dyre utbedringsarbeider i ettertid.

Forventningsfulle innflyttere kan ta i bruk leiligheter og fellesområder med gode og hensiktsmessige løsninger. Tomteutnyttelsen er spennende og særegen og gjør at Balders Terrasse utvilsomt vil skille seg positivt ut.


Flere prosjekter