Brukonkurranse avlyst

Som resultat av den labre interessen for prosjekterings, bygge og driftskontrakten på den nye klaffebrua over Vesterelva er konkurransen avlyst. Kun Skanska Norge leverte tilbud - 72 millioner over anslaget.

Kontraktsformen skal endres før den lyses ut på ny, skriver Vegvesenet på sin nettside.

Kontrakten på den nye klaffebrua over Vesterelva ble utlyst i april. Kun en tilbyder leverte inn tilbud, noe som har ført til at konkurransen avlyses grunnet manglende interesse. Kontrakten var av typen DBO som vil si at den bestod av prosjektering, bygging og drift. Før man lyser ut jobben med klaffebrua på nytt har prosjektet besluttet å dele opp kontrakten i to, der prosjektering og bygging er atskilt. Drift av den nye brua vil ikke inngå i noen av disse kontraktene, men skal løses gjennom egne vedlikeholdskontrakter.

- Vi håper og tror at vi på denne måten får større konkurranse, og dermed kan oppnå en gunstigere pris. Prosjekteringsoppdraget lyses ut så snart vi har fått utarbeidet nødvendig konkurransegrunnlag, men byggeoppdraget kan ikke lyses ut før vi har fått et vedtak om økt kostnadsramme fra Stortinget, sier byggeleder bru Bettina Sandvin.

Hvis den videre prosessen med ny ekstern kvalitetssikring og behandling i Stortinget går raskt kan byggekontrakten bli utlyst i mars 2008. Skjer dette kan den nye klaffebrua stå klar til åpning senhøstes 2009.