Kleppa vil løse boligkrisen

Magnhild Meltveit Kleppa får aldri sole seg i glansen fra 20 friske milliarder kroner til kommunene slik forgjengeren kunne. Men den nye kommunalministeren vil gi flere tak over hodet.

- Jeg skal føre videre det arbeidet Åslaug Haga har lagt ned. Den jobben er formidabel og derfor ligger det et veldig godt grunnlag til å føre videre masse god lokal velferd. Så har vi fortsatt uløste problemer, særlig innen boligpolitikken. Den jobben ser jeg fram til å ta fatt på, sa Kleppa da hun fikk nøklene til kommunaldepartementet fredag ettermiddag.

Kom for tidlig
Kleppa var så ivrig på å komme i gang i sin nye jobb at hun troppet opp flere minutter for tidlig. Men den nye statsrådsstolen våget hun ikke prøve før hun fikk grønt lys av partileder og den avtroppende kommunalminister Åslaug Haga.

- Å, det kjentes godt, utbrøt Kleppa da hun sank ned i skinnstolen.

Hun beskriver Haga som en «sjeldent sterk og sjeldent klar kommunalminister» og sier det er med ydmykhet hun tar over jobben.

For husløse
Før hun ga fra seg nøkkelkortet, sa Haga blant annet at det er uløste oppgaver, særlig for de aller fattigste.

- Ditt store hjerte for alle som sliter, for alle som er bostedsløse, det skal du ta med deg inn i politikken her. Det er et uendelig viktig arbeid hvor det skal gjøres mye fremover, sa Haga.

Kleppa kunne fortelle at det ikke blir bevilget 20 nye milliarder kroner til Kommune-Norge med henne i statsrådsstolen, men la til at kommunene vil få mer å rutte med i 2008 enn de har hatt i år.