St. Olav-arkitekter også til Molde

Arkitekter ved sykehusutbyggingen i Trondheim skal også tegne det nye sykehuset i Molde, melder Helsebygg Midt-Norge.

Prosjektstyret for Nye Molde sjukehus har valgt en samarbeidsgruppe som består av arkitektkontorene Narud Stokke Wiig, Arstad Arkitekter og danske Arkitema.

Dette teamet har bred kompetanse fra flere sykehusprosjekter, ikke minst det nye universitetssykehuset i Trondheim. Her hadde den norske delen av arkitektteamet oppdraget med Nevrosenteret i byggefase 1. Under navnet Team St. Olav tegner det nå tre store kliniske sentra i fase 2 av utbyggingen på Øya.

Sju arkitektgrupper deltok i anbudskonkurransen i Molde, og utvelgelsen foregikk etter følgende kriterier: kvalitet på utførte prosjekter, kompetanse på tilbudt personell, prosessforståelse og gjennomføringsplan, pris og kompetanse.

- Det har vært viktig for prosjektstyret å få tak i best mulig arkitektkompetanse til Nye Molde sjukehus. Det har vi nå greid, og dermed styrkes realismen i prosjektet ytterligere sier Bjørn Engum, administrerende direktør i Helse Nordmøre og Romsdal og leder for prosjektstyret ved Nye Molde sjukehus.

Arkitektene vil jobbe tett sammen med prosjektorganisasjonen, som i høst fullfører hovedfunksjonsprogrammet for det nye sykehuset.