Finsk tegl til St. Olav

BMC leverer store mengder finsk tegl til det nye St. Olavs hospital i Trondheim.

 

Den teglen som leveres er lys. Den leveres i storsteinformat. Det er få teglverk som har en slik produksjon. To av byggene i fase to ved St.Olav får denne fasaden. Det er NCC som gjør jobben. De har også valgt å bruke denne teglen på et annet prosjekt i Trondheim, nemlig Øya sykehjem.

Alle leveranser skjer via byggevareforretningen Gunnar T. Strøm. På sykehuset skal det leveres ca. 5 000 kvadratmeter, mens det på sykehjemmet vil gå med vel 2 000 kvadratmeter.

Samarbeidet med den finske teglprodusenten Telleri startet for et par år siden. Det er også levert tegl fra denne fabrikken til andre produsenter i Norge. Det gjelder bl a til et boligprosjekt i Haugesund.

BMC leverer ellers mye tegl fra flere teglverk. I tillegg til Tilleri har BMC et tett samarbeid med det hollanske selskapet Daas Baksteen. Denne fabrikken har nettopp åpnet en ny produksjonslinje for handbankede stentyper. Fra denne fabrikken har vi levert stein til Lysaker Brygge - og det kommer også slik stein på ett av byggene på det store Tyvholmenprosjektet i Oslo. BMC har samarbeidet tett med den kjente arkitekten Kari Nissen-Brodtkorb på disse prosjektene.