Damptett membranplate fra Litex

Litex' våtromsplater blir nå damptette. Litexplaten er videreutviklet for å møte nye krav til damptetthet.

Platene hindrer damp i å trenge gjennom veggen, og gjør at man unngår fuktskader som følge av kondens.

- Nye krav til damptetthet gjør at man må sjekke teknisk dokumentasjon nøye for å finne en god nok smøremembran. I tillegg må man smøre mange nok strøk for å opparbeide nødvendig tetthet. Ved å lage en plate som tilfredsstiller de norske kravene til damptetthet med høy margin, slipper man dette, sier administrerende direktør Jørn Davidsen i Litex.

I følge tall fra Fagrådet for våtrom, har tre av fire bad fukt- og råteskader. Byggematerialene har mye av skylden, og gipsplatene som fremdeles brukes ved bygging av bad er soppverstingen. Dette har medført at Byggkeramikkrådet i Sverige besluttet å forby kartongkledde gipsplater i våtrom fra 1. juli i år.

Men det er ikke bare badet som er utsatt for råte. Uten en effektiv dampsperre i veggen, vil nærliggende byggematerialer være utsatt hvis damp fra badet trenger gjennom veggen og danner et kondensproblem. Langvarig kondensering kan føre til mugg og råte.

- Vi er stolte over å være alene på markedet med en damptett våtromsplate - en nyhet som gjør Litex til det sterkeste og tetteste våtromssystemet, som samtidig er lett av vekt, forteller Davidsen.