Ølen Betong fikk skryt av Navarsete

Ølen Betong har tatt med seg viktige samarbeidspartnere til Paris for å representere norske betongløsninger under World Road Congress. Der fikk de skryt av samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

- Det er positivt at firmaer som Ølen Betong er med og representerer Norge i slike sammenhenger, sa Navarsete da hun besøkte den norske standen. Arne Haldorsen, administrerende direktør i Ølen Betong, fikk gleden av å vise frem standen til samferdselsministeren.

Norcem, Peikko Norge, Rescon Mapei og Ulefos NV er blant firmaene som står sammen med Ølen Betong under World Road Congress.

- Dette er tredje gang Vegdirektoratet inviterer Ølen Betong til å være med på denne kongressen som arrangeres hvert fjerde år. Vi er veldig glade for at også våre viktigste samarbeidspartnere stiller opp på dette, sier Haldorsen til Byggeindustrien.

Bak kongressen i Paris står PIARC, som er en organisasjon dannet av vegmyndigheter fra 113 land. Ikke mindre enn rundt 4000 mennesker er på plass for å lære mer om sentrale veitemaer som blant annet veisikkerhet, klimautfordringer og teknologiske fremskritt.

- Dette er en viktig møteplass for veindustrien med viktige tema på dagsorden. Verden står ovenfor store utfordringer på veisiden. Under denne kongressen kan vi lære av hverandre om hvilke løsninger som finnes, sa Navarsete i en kommentar til Byggeindustrien.

Samferdselsministeren mener Norge er gode på mye innen vei, men trekker frem tunnelkompetansen som den viktigste.

Navarsete holder for øvrig et lite innlegg om veiprising under kongressen. Ifølge samferdselsminisiteren er dette et område hvor andre land ser mot Norge.

Byggeindustrien fikk også en liten prat med fungerende vegdirektør Kjell Bjørvig.

- World Road Congress er veimyndighetenes Olympiske leker. I de fire årene mellom kongressene jobber flere fagrupper med viktige veispørsmål. Resultatet av det arbeidet blir presentert her, sa Bjørvig.

Det kommer mer fra World Road Congress i neste utgave av Byggeindustrien.