SWECO Grøner overtar Eurospatial

SWECO Grøner har signert avtale om å overta Eurospatial AS, et Lillehammer-selskap spesialisert innen geografisk IT-virksomhet og naturinformasjonssystemer.

Med dette ønsker SWECO Grøner å styrke sin satsing mot blant annet skogsnæringen i Norge, et område SWECO er sterke på i Sverige.

- Eurospatial har omfattende kompetanse og erfaring innen utvikling og implementering av geografiske informasjonssystemer for bedrifter og offentlig forvaltning, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i SWECO Grøner.

- Eurospatial er et meget spennende miljø, og vi går inn for å satse videre på det som er bygd opp av de dyktige medarbeiderne i selskapet, sier Hverven.

Eurospatial AS, som ble etablert i 2001, har i dag fem medarbeidere og er lokalisert i Lillehammer.

- Dette er en veldig god løsning. Som en del av SWECO Grøner får vi styrket kraft til å vokse videre innenfor vårt marked, sier daglig leder Jan-Erik Andersen i Eurospatial AS.

Eurospatial har etablert seg som en viktig aktør innenfor utvikling av informasjonssystem og databaser for skogsnæringen. Dette er et område SWECO-konsernet allerede er svært sterke på i Sverige.

- Oppkjøpet av Eurospatial styrker vår posisjon i et raskt voksende marked, og vi vil nå kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bredere fag- og systemkompetanse, sier Vibecke Hverven.