Norske Skog kutter på Skogn og Follum

Norske Skog kutter produksjonen for avispapir i Europa med 10 prosent. Store deler av kuttene tas ved de norske fabrikkene på Skogn og Follum.

Ansatte i Norske Skog ble informert om nye kutt på et allmøte for de ansatte kl. 9 torsdag morgen. Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie sier til nettstedet E24 at det vil bli gjennomført permitteringer, men han vil ikke gi noen konkrete tall ennå.

- Vi vil nå starte en prosess sammen med de tillitsvalgte, og det er for tidlig å si hvordan den ender, sier Bratlie til E24.

Overkapasitet
Overkapasiteten innenfor europeisk avispapirindustri fører til at tilbudet av avispapir er større enn etterspørselen. Norske Skog har derfor besluttet å redusere produksjonen med 200.000 tonn neste år. I tillegg er det allerede besluttet å begrense produksjonen med 70.000 tonn i siste halvår i år, opplyser Norske Skog i en pressemelding.

En betydelig andel av reduksjonen skal tas ved de norske fabrikkene i henholdsvis Follum og Skogn. Det vil også bli kutt i produksjonen i Nederland og Frankrike.

Canada
- Etterspørselen er stabil, men markedsbalansen har blitt endret i år som følge av mer import fra Canada, skriver selskapet i en børsmelding.

En svekket markedsbalanse, kombinert med økte kostnader på viktige innsatsfaktorer som returpapir, trevirke og energi, gjør at Norske Skog må ta ytterligere grep for å bedre lønnsomheten.

- Norske Skogs økonomiske resultater er ikke tilfredsstillende, og tiltak for å øke lønnsomheten er helt nødvendig. Forsvarlig inntjening er en absolutt forutsetning for å utvikle Norske Skog som et sterkt og handlekraftig selskap, sier Norske Skogs konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.