Tegle produkter med ny fabrikk

Fredag 21. september åpner jærbedriften Tegle Produkter AS offisielt sin nye fabrikk på Håland Syd i Time kommune.

Selskapet ble først etablert i 1940 som Knuppfabrikken Tegle & Sønner, Sveise & Maskinverksted Bryne, med produksjon av rustfrie skobesparere. Maskinen til produksjonen ble konstruert av Andreas Tegle d.e. og allerede i 1942 var maskinparken utvidet til både sirkelsag og avretterhøvel.

67 år senere har Tegle solgt maskiner til over 50 land, og flere av maskinene er fortsatt i bruk etter over 40 års daglig drift. Dagens sortiment består av et bredt utvalg av maskiner til trebearbeiding, heter det i en melding fra selskapet.

Selskapet har i dag fokus på maskiner til bruk for husproduksjon. Maskinene benyttes blant annet til produksjon av takstoler (THTP pressmobil med 40 tonns pressetrykk), kapping og fresing av ulike hakk i sperr og bjelker. Komplette, automatiserte PLS (Programmerbar Logisk Styring) Pre-Cut kappeanlegg inngår også i produktsortimentet til selskapet.

For videre vekst, utvikler nå selskapet avanserte PLS styringssystemer også til mindre maskiner. Dette tillater en automatisert produksjon på langt mindre areal enn tidligere.

Tegle Produkter ble overtatt av North Mechanical Innovation i 2000, som er morselskapet til Tegle Produkter AS. Selskapet utvikler, produserer og vedlikeholder maskiner for trebearbeidingsindustrien, og morselskapet er et produksjonsselskap innen mekanisk industri.

Selskapet eies av North Mechanical Innovation, som igjen eies 100% av brødrene Helge og Sigbjørn Ullestad. Styret ledes av Asbjørn Bråten (også styreleder for North Mechanical Innovation).

Strategisk legger Tegle Produkter stor vekt på å utvikle brukerorienterte og kostnadseffektive produkter. Dette innebærer blant annet økt satsning på datastyrte løsninger for mindre maskiner.