Vågen Brygge

Vågen Brygge

Vågen Brygge

Sted: Sandnes

Entreprisekostnad eks mva: 100 mill kroner

Bruttoareal: Ca 4000 kvadratmeter

Prosjekttype: Nybygg

Byggherre: Vågen Brygge Hotell AS

Byggherrerepresentant: Ingeniørservice

Arkitekt: Link Signatur

Prosjekteringsledelse/RIB: Dimensjon Rådgiving

Prosjektledelse og betongarbeid: Kruse Smith

Teknisk leverandør: Teknisk Bureau

Brannrådgivere: Conradi

Underentreprenører og leverandører: Pelearbeider: Holt Risa - Grunnarbeider: T. Stangeland Maskin - Elementarbeider: Betong AS - Tømmerarbeid blokk B: Bjerga Bygg - Tømmerarbeid blokk C og D: Byggelaget - Fasader og vinduer blokk C og D: Rubicon - Taktekking: Sandnes Tak - Parkett, blokk C og D: Bo Andren Norge - Flisearbeid: Chem Con - Maler: Stavanger Industribelegg - Gulvbelegg: Vikeså Golv - Kjøkken, garderobe og badeinnredning: IKEA - Balkonger (stålarbeid): Varhaug Bygg & Montasje - Rekkverk: Trappeteknikk - Garasjeporter: Port-Teknikk - Heis: Heis-Tek Stavanger - Låser og dører: Stavanger Låsservice

Vågen Brygge i Sandnes sentrum ligger knapt 50 meter fra bryggekanten, og mange av leilighetene har sjøutsikt.

Vågen Brygge består av den gamle kornsiloen til Krossen havremølle og et nytt bygg med to punkthus. Det er til sammen 81 leiligheter i byggene. De to punkthusene har åtte etasjer og er gradvis trappet inn mot toppen. Den ombygde kornsiloen har seks etasjer.

Det er Øgreid Eiendom som er tiltakshaver for Vågen Brygge. Byggene er tegnet av arkitektfirmaet Link Signatur, og oppført av Kruse-Smith Entreprenør (prosjektledelse og betongarbeid) og Teknisk Bureau (tekniske fag). Byggene har kostet totalt 100 millioner kroner ex mva å føre opp. Byggearbeidene startet i januar 2006, og ble fullført i februar i år. Uteområdene ble fullført i sommer.

De 81 leilighetene varierer fra 29 til 50 kvadratmeter. Alle har boder i en mezzanin etasje. Alle har terrasser, balkonger eller franske balkonger. I tredje etasje i nybygget (mellom punkthusene) ligger det en felles takterrasse med sittegrupper, beplantning og lekeapparater. Sivilarkitekt Eva Gomez i Link Signatur betegner standarden som god. Hun sier at de fleste leilighetene har vinduer mot sør eller vest, og beskriver solforholdene som gode. Alle leilighetene har kabel-TV.

Leilighetene har elektrisk oppvarming, bredbåndtilkopling og mekanisk ventilasjon. Brannsikkerheten er ivaretatt med boligsprinkling.

Det nye bygget ligger rett sør for det gamle møllebygget. Dette bygget har skallmur av konstruksjonstegl og stedstøpte vegger, påført på innsiden. Dette gir tykke vegger og stilfulle vindusåpninger. Nybygget har bærende konstruksjon i betongelementer. Begge byggene har isolerte tak tekket med papp. Det nye bygget har tekniske installasjoner på taket. Dette bygget har full bredde opp til og med fjerde etasje, og trappes så gradvis inn mot toppen. Det gamle bygget har malt teglfasade, mens det nye bygget har hvite og svarte slipte betongelementer og noe aluminium og platekledning i fasaden. 


Flere prosjekter